bilgi@santasizolasyon.com.tr
0 324 321 21 38
SİZİ ARAYALIM
ANASAYFA
KURUMSAL
Basında Santaş
Misyonumuz
Vizyonumuz
Tescilli Markamız
ÜRÜNLER
İzolasyon & Yalıtım
Mantolama - Dış Cephe Kaplama
Geomembran
Geotekstil Keçe
Polietilen Ürünler
Şişme Su Depoları
Modüler Su Deposu
Fiber Su Deposu
GRP SU DEPOSU
Kompozit Su Deposu
Keçeli Drenaj Borusu
Prefabrik Evler
Hafif Çelik Yapılar
Hangar ve Ark Yapılar
GALERİ
uygulamalar
REFERANSLAR
BLOG
İLETİŞİM
BLOG / Tarım
Anasayfa
BLOG
KATEGORİLER
Tarım
Yalıtım
Hayvancılık
Su
EN ÇOK OKUNANLAR
Türkiye'deki Tatlı Su Kaynakları ve Su Depolarının Önemi
(357)
Yağmur Suyu Giriş Akış Düzenleyicisi
(354)
Hindistan Cevizi Yetiştiriciliği
(332)
Yaban Mersini Yetiştiriciliği
(329)
Cennet Hurması Yetiştiriciliği
(308)
Antep Fıstığı Yetiştiriciliği
(283)
Su İhtiyacı Hesabı
(280)
Börülce Yetiştiriciliği
(267)
Balkabağı Yetiştiriciliği
(250)
Taşkan Sifonu Nedir?
(240)
Tarım
Börülce Yetiştiriciliği
Börülce yarı nemli koşullara çok iyi uyum sağlamış bir sıcak iklim sebzesidir. Gelişme döneminde yüksek sıcaklık isteyen bit bitkidir. İlkbahar ve sonbahar donlarına karşı hassastır.
Devamını Oku
Bezelye Yetiştiriciliği
Bezelye sadece insan tüketmesi açısından değil, dolaylı olarak tarım ve hayvancılık kollarında da kendine has bir yeri bulunmaktadır. Bezelye baklagiller grubuna dahil olan bir bitki olduğu için köklerinde nodül ismi verilen yumrucuklar mevcuttur.
Devamını Oku
Barbunya Yetiştiriciliği
Barbunya yetiştiriciliği, uygun iklim koşullarında yapılması ile beraber bol verimli sonuçlar elde edilen baklagiller arasında yer alır. Barbunya yetiştiriciliği için uygun koşulların yanı sıra dikkat edilmesi gereken önemli hususlar ile beraber daha kaliteli verim alınması sağlanır.
Devamını Oku
Frenk Üzümü Yetiştiriciliği
Frenk üzümü yetiştirciliğinde çok sıcak, kurak ve sisli yerlerin dışındaki bölgeler, iklim türleri bakımından sıkıntı çıkarmamaktadır .Soğuklara dayanımı diğer üzümsü meyvelere oranla daha fazladır.
Devamını Oku
Antep Fıstığı Yetiştiriciliği
Antep fıstığı şekil budaması, reçineli olan bu ağaçlar aşırı dal kesiminden hoşlanmazlar. Budamanın fidan zamanında iken başlaması gelecek zamanlarda olgunlaşmış ağaçtaki büyük dalların kesilmesini önlemek içindir.
Devamını Oku
Cennet Hurması Yetiştiriciliği
Cennet meyvesi ,halk tarafından benimsenmiş diğer adıyla Trabzon hurması ağaçlarının iyice büyüyüp ve yeterli olgunlukta ürün verebilmeleri için topraktan yeterli miktarda su alması gerekir.
Devamını Oku
Gilaburu Yetiştiriciliği
Çok eski zamanlardan beri bu bitkiye farklı kültürlerce farklı adlar takılmıştır.Mesela Selçuklular ve Osmanlılar zamanında bu bitkiye, çiçeklenme dönemindeki güzelliğinden etkilenip ‘Gül Ebru’ adı verilmiş ve bu isim daha sonra değişime uğrayarak girabolu, gileburu, gilebolu, gilaburu, gilaboru, g...
Devamını Oku
Fasulye Yetiştiriciliği
FASULYE
Devamını Oku
Bergamot Yetiştiriciliği
Anavatanı Batı Hindistandır. Bergamot armut şeklinde, ekşi tadı olan bir meyvedir. Ağaç boyu yaklaşık 4 metreye ulaşabilmektedir. Ağaç orta büyüklükte dikensiz ve enli bir tac yapısına sahiptir.
Devamını Oku
Bakla Yetiştiriciliği
Baklanın bilimsel şekilde ayırımı şu şekildedir. Alem Plantae, Sınıf Magnoliopsida, Takım Fabales, Familya Fabaceae, Cins Vicia, Tür Vicia faba.
Devamını Oku
Bamya Yetiştiriciliği
Bamya üreticiliği tarlalarda küçük arklar oluşturularak tohumlar ekilmesi yöntemiyle yapılmaktadır. Düşük bir oran da olsa tüplü üretimde yapıldığı da görülmektedir. Aynı zaman da işlem görmemiş toprağa tohum ekimi yapılabilir.
Devamını Oku
Bitkilerin Su Tüketimine Etkenler
Bitki yetiştiriciliğinde topraktaki su miktarı çok önemlidir. Bitkiler, topraktaki suyu kökleri sayesinde alır ve kökler yardımıyla da hücrelerine, dokularına ve yapraklarına iletirler. Yapraklara aktarılan su terleme yöntemi ile atmosfere verilir.
Devamını Oku
Meyve Yetiştiriciliği
Meyve ağaçlarının da diğer bitkiler ve tüm canlılar gibi sağlıklı gelişimleri, sürekli ve verimli ürün alınabilmesi için topraktan yeterli su verilmesi gereklidir.
Devamını Oku
Sebze Yetiştiriciliği
Kültüre alınmış sebzelerin incelenmesinde değişik sınıflandırma şekilleri mevcuttur.
Devamını Oku
Tatlı Su Miktarı
Tatlı Su Miktarı
Devamını Oku
Küresel Su Dağılımı
Dünyadaki suyun nerelerde olduğunun detaylı izahı için, aşağıdaki grafiğe ve veri tablosuna bakın. Dünyadaki toplam suyun yaklaşık 1 386 milyon kilometre küp (332,5 milyon mil küp)’nün yani % 96’dan fazlasının tuzlu su olduğuna dikkat edin.
Devamını Oku
1
2
3
*
Kelimeyi girin ve 'Enter' tuşuna basın. Çıkmak için 'Esc' tuşuna basın.
SİZİ ARAYALIM
Güvenlik Kodu :
936588
WHATSAPP
İLETİŞİM FORMU